200 g sokeria vastaava määrä makeutusainetta
200 g voita tai margariinia
150 g mantelijauhetta
3-4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa
Täyte
1 dl kermaa + 1 dl partaäijää (tai 2 dl kermaa)
½ tl vanilliinisokeria
n. 3 dl marjoja + makeutusainetta maun mukaan
Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (70%)
100 g voita
1 dl kermaa
(2-3 rkl kahvilikööriä, konjakkia yms.)
HETI KÄRKEEN; itse jätin vahingossa pohjasta pois voin kokonaan, ja silti kakku onnistui, elikkä voin voi myös jättää pois jos haluaa kevyempää.
Resepti on laskettu ilman voita-paitsi kuorutuksen voi tietty
LISÄKSI jätin pois vehnäleseet, ja vanilliinisokerin, koska koin ne turhiksi
Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet,
sekoita joukkoon vielä kahvi.
Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).
Paista 225C noin 20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)
Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin makeutettuja marjoja ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri (jos laitat sitä)
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma (ja likööri).
Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.
Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaaAnish