Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 200g88kcal1g12.8g1.2g6.6g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g70g29kcal6.9g0.3g0.1g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe100g289kcal1.2g56g0g40g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1340g813kcal18.2g138.2g2.6g93.2g
Valittu annoskoko670g406kcal9.1g69.1g1.3g46.6g
Annoskoko puolitettuna335g203kcal4.6g34.6g0.7g23.3g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888