Kaalikääryleet
N. 2 kg:n valkokaalinpää
3 l vettä
2 tl suolaa
Täyte:
500 g jauhelihaa
2 dl keitettyä riisiä tai ohrasuurimoita
1 sipuli
2 rkl voita
1 kananmuna
2 tl suolaa
1 tl valkopippuria
2 dl kermaa
Kastike:
½ dl siirappia
1 dl kermaa
2 dl lihalientä
Koverra kanta ja keitä kaalinkerää 5 litran kattilassa ensin 10 minuuttia ja kuori pehmenneet uloimmat lehdet.
Laita kerä takaisin kattilaan ja keitä toiset 10 minuuttia.
Ohenna veitsellä lehtien tyviosien paksuimpia rankoja.
Tällä tavalla pitäisi kaalinkerästä saada ainakin 20 käyttökelpoista lehteä.
Keitä riisi kypsäksi miedosti suolatussa vedessä pakkauksen oheen mukaan.
Silppua sipuli ja kuullota se voissa.
Sekoita raakaan jauhelihaan sipuli, kypsennetty riisi, suola, pippuri ja kananmuna.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Aseta kunkin kaalinlehden tyveen pari kukkurallista ruokalusikallista täytettä, kääri alkuun yksi kierros, taita sivut ja kääri tiiviiksi paketiksi.
Aseta kääryleet voideltuun uunipannuun.
Sekoita kerma ja siirappi ja valele kääryleet seoksella.
Ruskista pinta ensin 20 minuuttia 225 asteen uuninlämmössä, alenna lämpö 150 asteeseen, lisää lihaliemi ja jatka kypsentämistä vielä vähintään tunti.
Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa
Tuia