Kaura Tosca Puusti
2,5 dl kaura-/soijamaitoa (ei-vegaanisiin tavallista maitoa)
1 pussi kuivahiivaa (25g tuorehiivaa)
1 dl tiiviiksi puristettua fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g sinistä Keijua (ei-vegaanisiin mitä tahansa leivontaan sopivaa margista)
siirappia voiteluun (ei-vegaanisiin kananmunaa)
Lämmitä vesi 42C (tai jos käytät tuorehiivaa -> 37C).
Lisää fariinisokeri, suola, kardemumma ja kaneli (ja murenna hiiva joukkoon mikäli käytät tuorehiivaa).
Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja lisää hyvin sekoittaen seokseen.
Lisää loput jauhot muutamassa erässä (mitä pienemmissä sen parempi) ja pehmeä rasva kun noin puolet jauhoista on mennyt.
Vaivaa käsin vähintään 5 min, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin reunoista.
Peitä kulho ja jätä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.
Kumoa taikina kulhosta ja kaulitse suorakulmion muotoiseksi (n. 35 * 45 cm). Levitä kauratäyte ja rullaa levy pitkältä sivulta lähtien.
Leikkaa rulla puoliksi ja taas rullanpuolikkaat puoliksi.
Jatka tätä kunnes saat 16 palaa.
Nosta palat pellille ja asettele haluamallasi tavalla.
Peitä puustit liinalla, ja laita uuni kuumenemaan 225C.
Kun pullat ovat kohonneet vartin verran, voitele pullat: Lisää tilkkaan siirappia tilkka vettä, ja voitele huolellisesti.
(Vegaanipullat eivät rusketu yhtä hyvin kuin ei-vegaaniset, joten siirappi tekee tarvittavan hämäyksen.) Paista kymmenisen minuuttia.
KAURATÄYTE
100 g sinistä Keijua (ei-vegaanisiin mitä tahansa leivontaan sopivaa margista)
2 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl fariinisokeria
Kuumenna margista ja fariinisokeria kattilassa, kunnes margis sulaa.
Lisää kaurahiutaleet ja sekoita hyvin.
Levitä täyte kaulitetulle taikinalevylle.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa
Krac