Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g150g105kcal19.5g1.5g2.4g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g200g132kcal34g0g1.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100g330kcal2g3g35g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g40g12kcal0.5g2.9g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g70g20kcal0.4g4.2g0.1g1.8g
Kukkakaali 20g4.8kcal0.4g0.4g0.1g0.5g
Lanttu 30g8.7kcal0.3g1.4g0.1g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g6g44kcal0.1g0.1g4.8g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g7.5g29kcal0.1g6.9g0g0g
Valkoviini kuiva 50g34kcal0.2g0.3g0g0g
Kalaliemikuutio 5.5g17kcal0.5g1.9g0.8g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka7.5g6.2kcal0.3g1.4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2073g1484kcal116.6g48g89.8g8.4g
Valittu annoskoko1037g742kcal58.3g24g44.9g4.2g
Annoskoko puolitettuna518g371kcal29.2g12g22.5g2.1g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609