Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g193g135kcal25.1g1.9g3.1g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g257g170kcal43.7g0g1.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 129g424kcal2.6g3.9g45g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g51g16kcal0.6g3.7g0.1g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.2g
Kukkakaali 26g6.2kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Lanttu 39g11kcal0.4g1.8g0.1g0.7g
Voi, 1 tl, 5 g7.7g56kcal0.1g0.1g6.2g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g10g37kcal0.1g8.9g0g0g
Valkoviini kuiva 64g44kcal0.2g0.4g0g0g
Kalaliemikuutio 7.1g22kcal0.7g2.4g1g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka10g7.9kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2664g1907kcal149.6g61.8g115.4g10.6g
Valittu annoskoko1332g953kcal74.8g30.9g57.7g5.3g
Annoskoko puolitettuna666g477kcal37.4g15.5g28.9g2.7g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609