Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g21g15kcal2.8g0.2g0.3g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g29g19kcal4.9g0g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 14g47kcal0.3g0.4g5g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g5.7g1.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.8kcal0.1g0.6g0g0.2g
Kukkakaali 2.9g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lanttu 4.3g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g0.9g6.3kcal0g0g0.7g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g1.1g4.1kcal0g1g0g0g
Valkoviini kuiva 7.1g4.9kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.8g2.4kcal0.1g0.3g0.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka1.1g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana296g212kcal16.8g6.8g12.6g1.2g
Valittu annoskoko148g106kcal8.4g3.4g6.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna74g53kcal4.2g1.7g3.2g0.3g
Arvot/100g100g72kcal5.7g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609