Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g214g150kcal27.8g2.1g3.4g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g286g189kcal48.5g0g2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 143g471kcal2.9g4.3g50g0g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g57g18kcal0.7g4.2g0.1g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Kukkakaali 29g6.9kcal0.5g0.6g0.1g0.7g
Lanttu 43g12kcal0.4g2g0.1g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g8.6g63kcal0.1g0.1g6.9g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g11g41kcal0.1g9.9g0.1g0g
Valkoviini kuiva 71g49kcal0.2g0.4g0g0g
Kalaliemikuutio 7.9g24kcal0.8g2.7g1.1g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka11g8.8kcal0.4g2g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2960g2119kcal166g68.4g128.2g12g
Valittu annoskoko1480g1060kcal83g34.2g64.1g6g
Annoskoko puolitettuna740g530kcal41.5g17.1g32.1g3g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609