Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g257g180kcal33.4g2.6g4.1g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g343g226kcal58.3g0g2.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 171g566kcal3.4g5.1g60g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g69g21kcal0.8g5g0.1g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Kukkakaali 34g8.2kcal0.6g0.8g0.1g0.8g
Lanttu 51g15kcal0.5g2.4g0.2g0.9g
Voi, 1 tl, 5 g10g75kcal0.1g0.1g8.2g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g13g49kcal0.1g11.8g0.1g0g
Valkoviini kuiva 86g59kcal0.3g0.5g0g0g
Kalaliemikuutio 9g29kcal0.9g3.2g1.3g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka13g11kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3552g2542kcal199g82g153.6g14g
Valittu annoskoko1776g1271kcal99.5g41g76.8g7g
Annoskoko puolitettuna888g636kcal49.8g20.5g38.4g3.5g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609