Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g343g240kcal44.5g3.4g5.5g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g457g302kcal77.7g0g3.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 229g754kcal4.6g6.9g80g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g91g28kcal1.1g6.7g0.2g2.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g160g45kcal1g9.5g0.3g4g
Kukkakaali 46g11kcal0.8g1g0.1g1.1g
Lanttu 69g20kcal0.7g3.2g0.2g1.2g
Voi, 1 tl, 5 g14g100kcal0.1g0.1g11g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g17g65kcal0.2g15.8g0.1g0g
Valkoviini kuiva 114g78kcal0.4g0.7g0g0g
Kalaliemikuutio 13g38kcal1.3g4.3g1.8g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka17g14kcal0.6g3.3g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4736g3391kcal266g109.8g205.2g18.8g
Valittu annoskoko2368g1696kcal133g54.9g102.6g9.4g
Annoskoko puolitettuna1184g848kcal66.5g27.5g51.3g4.7g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609