Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g386g270kcal50.1g3.9g6.2g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g514g339kcal87.4g0g3.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 257g849kcal5.1g7.7g90g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g103g32kcal1.3g7.5g0.2g3.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g50kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Kukkakaali 51g12kcal0.9g1.1g0.2g1.2g
Lanttu 77g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Voi, 1 tl, 5 g15g113kcal0.2g0.2g12.3g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g19g73kcal0.2g17.7g0.1g0g
Valkoviini kuiva 129g88kcal0.4g0.8g0g0g
Kalaliemikuutio 14g43kcal1.4g4.8g2g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka19g16kcal0.7g3.7g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5328g3815kcal299.2g123.2g230.8g21.4g
Valittu annoskoko2664g1908kcal149.6g61.6g115.4g10.7g
Annoskoko puolitettuna1332g954kcal74.8g30.8g57.7g5.4g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609