Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g428g300kcal55.7g4.3g6.9g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g571g377kcal97.1g0g4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 286g943kcal5.7g8.6g100g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g114g35kcal1.4g8.3g0.2g3.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Kukkakaali 57g14kcal1g1.3g0.2g1.3g
Lanttu 86g25kcal0.9g3.9g0.3g1.5g
Voi, 1 tl, 5 g17g125kcal0.2g0.2g13.7g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g21g81kcal0.2g19.7g0.1g0g
Valkoviini kuiva 143g98kcal0.4g0.9g0g0g
Kalaliemikuutio 16g48kcal1.6g5.3g2.2g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka21g18kcal0.7g4.1g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5920g4239kcal332.2g137g256.4g23.4g
Valittu annoskoko2960g2119kcal166.1g68.5g128.2g11.7g
Annoskoko puolitettuna1480g1060kcal83.1g34.3g64.1g5.9g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609