Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g600g420kcal78g6g9.6g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g800g528kcal135.9g0g5.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 400g1320kcal8g12g139.9g0g
Vesi1399g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g160g50kcal2g11.7g0.3g5g
Porkkana, keskikokoinen 65g280g78kcal1.7g16.7g0.6g7g
Kukkakaali 80g19kcal1.4g1.8g0.2g1.8g
Lanttu 120g35kcal1.2g5.5g0.4g2.2g
Voi, 1 tl, 5 g24g175kcal0.2g0.2g19.2g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g30g114kcal0.3g27.6g0.1g0g
Valkoviini kuiva 200g137kcal0.6g1.2g0g0g
Kalaliemikuutio 22g67kcal2.2g7.5g3.1g0.2g
Tomaattipyree, Pirkka30g25kcal1g5.7g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8288g5933kcal465g191.8g358.6g33g
Valittu annoskoko4144g2967kcal232.5g95.9g179.3g16.5g
Annoskoko puolitettuna2072g1483kcal116.3g48g89.7g8.3g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609