Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g64g45kcal8.4g0.6g1g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g86g57kcal14.6g0g0.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 43g141kcal0.9g1.3g15g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g17g5.3kcal0.2g1.2g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.7g
Kukkakaali 8.6g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Lanttu 13g3.7kcal0.1g0.6g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g3.2g12kcal0g3g0g0g
Valkoviini kuiva 21g15kcal0.1g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 2.4g7.2kcal0.2g0.8g0.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka3.2g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana888g636kcal50g20.4g38.2g3.2g
Valittu annoskoko444g318kcal25g10.2g19.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna222g159kcal12.5g5.1g9.6g0.8g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609