Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g86g60kcal11.1g0.9g1.4g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g114g75kcal19.4g0g0.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 57g189kcal1.1g1.7g20g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g23g7.1kcal0.3g1.7g0g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Kukkakaali 11g2.7kcal0.2g0.3g0g0.3g
Lanttu 17g4.9kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g3.4g25kcal0g0g2.7g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g4.3g16kcal0g3.9g0g0g
Valkoviini kuiva 29g20kcal0.1g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 3.1g10kcal0.3g1.1g0.4g0g
Tomaattipyree, Pirkka4.3g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1184g848kcal66g27.6g51g4.6g
Valittu annoskoko592g424kcal33g13.8g25.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna296g212kcal16.5g6.9g12.8g1.2g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609