Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g1200g840kcal156g12g19.2g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g1600g1056kcal272g0g11.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 800g2641kcal16g24g280g0g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g320g99kcal4g23.3g0.6g9.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g560g157kcal3.4g33.3g1.1g14g
Kukkakaali 160g39kcal2.9g3.5g0.5g3.7g
Lanttu 240g69kcal2.4g11g0.7g4.3g
Voi, 1 tl, 5 g48g350kcal0.5g0.5g38.4g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g60g228kcal0.6g55.2g0.3g0g
Valkoviini kuiva 400g274kcal1.2g2.4g0g0g
Kalaliemikuutio 44g134kcal4.4g15g6.2g0.5g
Tomaattipyree, Pirkka60g49kcal2g11.4g0.6g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16584g11873kcal930.8g383.2g717.6g66g
Valittu annoskoko8292g5937kcal465.4g191.6g358.8g33g
Annoskoko puolitettuna4146g2968kcal232.7g95.8g179.4g16.5g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609