Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g129g90kcal16.7g1.3g2.1g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g171g113kcal29.1g0g1.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 86g283kcal1.7g2.6g30g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g34g11kcal0.4g2.5g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Kukkakaali 17g4.1kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Lanttu 26g7.4kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g5.1g38kcal0.1g0.1g4.1g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g6.4g24kcal0.1g5.9g0g0g
Valkoviini kuiva 43g29kcal0.1g0.3g0g0g
Kalaliemikuutio 4.7g14kcal0.5g1.6g0.7g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka6.4g5.3kcal0.2g1.2g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1776g1272kcal99.8g41.4g77.2g7.4g
Valittu annoskoko888g636kcal49.9g20.7g38.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna444g318kcal25g10.4g19.3g1.9g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609