Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)
TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201
0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta
Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita
Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea
Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.
Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.
Paista pohja kullanruskeaksi.
Anna jäähtyä.
Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.
Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.
Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.
Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.
Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.
Kaada juustoseos päällimmäiseksi.
Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa
Nuunu