Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 351g266kcal6.6g54g0.7g3.5g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 351g484kcal65.7g0g24.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g61g12kcal0.4g2.3g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g6.6g0.2kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)219g131kcal2.2g9.9g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2037g1801kcal150.4g135.2g68.8g9.6g
Valittu annoskoko1019g901kcal75.2g67.6g34.4g4.8g
Annoskoko puolitettuna509g450kcal37.6g33.8g17.2g2.4g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258