Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 3441g2607kcal64.3g530.6g6.9g34.4g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 3441g4752kcal645.2g0g240.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g602g122kcal3.6g22.9g1.8g8.4g
Sipuli (kuorittu)258g70kcal3.4g12.4g0.5g4.4g
Suola, annos 3g43g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g65g1.9kcal0g0.6g0.6g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)2151g1290kcal21.5g96.8g86g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17685kcal1476g1326.6g673.4g94.4g
Valittu annoskoko10000g8842kcal738g663.3g336.7g47.2g
Annoskoko puolitettuna5000g4421kcal369g331.7g168.4g23.6g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258