Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 451g341kcal8.4g69.5g0.9g4.5g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 451g622kcal84.5g0g31.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g79g16kcal0.5g3g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g8.4g0.3kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)282g169kcal2.8g12.7g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2619g2316kcal193.2g173.8g88.2g12.4g
Valittu annoskoko1310g1158kcal96.6g86.9g44.1g6.2g
Annoskoko puolitettuna655g579kcal48.3g43.5g22.1g3.1g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258