Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 50g38kcal0.9g7.7g0.1g0.5g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 50g69kcal9.4g0g3.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g8.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.9g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)31g19kcal0.3g1.4g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g257kcal21.4g19.2g9.8g1.4g
Valittu annoskoko146g129kcal10.7g9.6g4.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna73g64kcal5.4g4.8g2.5g0.4g
Arvot/100g100g88kcal7.3g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258