Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 501g379kcal9.4g77.2g1g5g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 501g691kcal93.9g0g35g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g88g18kcal0.5g3.3g0.3g1.2g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g9g0.3kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)313g188kcal3.1g14.1g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2910g2573kcal214.8g193g98g13.6g
Valittu annoskoko1455g1287kcal107.4g96.5g49g6.8g
Annoskoko puolitettuna728g643kcal53.7g48.3g24.5g3.4g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258