Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 601g455kcal11.2g92.6g1.2g6g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 601g830kcal112.6g0g42.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g105g21kcal0.6g4g0.3g1.5g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g11g0.3kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)376g225kcal3.8g16.9g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3492g3088kcal257.6g231.6g117.6g16.6g
Valittu annoskoko1746g1544kcal128.8g115.8g58.8g8.3g
Annoskoko puolitettuna873g772kcal64.4g57.9g29.4g4.2g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258