Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 701g531kcal13.1g108.1g1.4g7g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 701g968kcal131.4g0g49.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g123g25kcal0.7g4.7g0.4g1.7g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g13g0.4kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)438g263kcal4.4g19.7g17.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4074g3602kcal300.6g270.2g137.2g19.2g
Valittu annoskoko2037g1801kcal150.3g135.1g68.6g9.6g
Annoskoko puolitettuna1019g901kcal75.2g67.6g34.3g4.8g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258