Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 75g57kcal1.4g11.6g0.2g0.8g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 75g104kcal14.1g0g5.3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g13g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.4g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)47g28kcal0.5g2.1g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana436g386kcal32.4g29g14.8g2.2g
Valittu annoskoko218g193kcal16.2g14.5g7.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna109g97kcal8.1g7.3g3.7g0.6g
Arvot/100g100g89kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258