Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 800g606kcal15g123.4g1.6g8g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 800g1105kcal150g0g56g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g140g28kcal0.8g5.3g0.4g2g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g15g0.4kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)500g300kcal5g22.5g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4650g4112kcal343.2g308.4g156.4g22g
Valittu annoskoko2325g2056kcal171.6g154.2g78.2g11g
Annoskoko puolitettuna1163g1028kcal85.8g77.1g39.1g5.5g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258