Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 901g683kcal16.9g139g1.8g9g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 901g1244kcal169g0g63.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g158g32kcal0.9g6g0.5g2.2g
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g17g0.5kcal0g0.2g0.2g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)563g338kcal5.6g25.3g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5238g4631kcal386.6g347.4g176.4g24.6g
Valittu annoskoko2619g2316kcal193.3g173.7g88.2g12.3g
Annoskoko puolitettuna1310g1158kcal96.7g86.9g44.1g6.2g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258