Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1202g910kcal22.5g185.3g2.4g12g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1202g1659kcal225.3g0g84.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g210g43kcal1.3g8g0.6g2.9g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g23g0.7kcal0g0.2g0.2g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)751g451kcal7.5g33.8g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6984g6176kcal515.6g463.2g235g32.8g
Valittu annoskoko3492g3088kcal257.8g231.6g117.5g16.4g
Annoskoko puolitettuna1746g1544kcal128.9g115.8g58.8g8.2g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258