Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 125g95kcal2.3g19.3g0.3g1.3g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 125g173kcal23.5g0g8.8g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g22g4.4kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g2.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)78g47kcal0.8g3.5g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana728g643kcal53.6g48.2g24.6g3.6g
Valittu annoskoko364g322kcal26.8g24.1g12.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna182g161kcal13.4g12.1g6.2g0.9g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258