Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1402g1062kcal26.2g216.2g2.8g14g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1402g1936kcal262.8g0g98.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g245g50kcal1.5g9.3g0.7g3.4g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g26g0.8kcal0g0.3g0.3g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)876g526kcal8.8g39.4g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8148g7205kcal601.4g540.4g274.2g38.4g
Valittu annoskoko4074g3603kcal300.7g270.2g137.1g19.2g
Annoskoko puolitettuna2037g1801kcal150.4g135.1g68.6g9.6g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258