Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 150g114kcal2.8g23.2g0.3g1.5g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 150g207kcal28.2g0g10.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g26g5.3kcal0.2g1g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g2.8g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)94g56kcal0.9g4.2g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana873g772kcal64.4g57.8g29.4g4.2g
Valittu annoskoko437g386kcal32.2g28.9g14.7g2.1g
Annoskoko puolitettuna218g193kcal16.1g14.5g7.4g1.1g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258