Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 175g133kcal3.3g27g0.4g1.8g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 175g242kcal32.9g0g12.3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g31g6.2kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g3.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)110g66kcal1.1g4.9g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1018g901kcal75.4g67.4g34.4g4.8g
Valittu annoskoko509g450kcal37.7g33.7g17.2g2.4g
Annoskoko puolitettuna255g225kcal18.9g16.9g8.6g1.2g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258