Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1802g1365kcal33.7g277.9g3.6g18g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 1802g2489kcal337.9g0g126.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g315g64kcal1.9g12g0.9g4.4g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g34g1kcal0g0.3g0.3g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1127g676kcal11.3g50.7g45.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10476g9263kcal773.2g694.8g352.8g49.4g
Valittu annoskoko5238g4632kcal386.6g347.4g176.4g24.7g
Annoskoko puolitettuna2619g2316kcal193.3g173.7g88.2g12.4g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258