Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 2003g1517kcal37.4g308.8g4g20g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 2003g2765kcal375.5g0g140.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g351g71kcal2.1g13.3g1.1g4.9g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g38g1.1kcal0g0.4g0.4g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1252g751kcal12.5g56.3g50.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11640g10293kcal859g772g392.2g55g
Valittu annoskoko5820g5146kcal429.5g386g196.1g27.5g
Annoskoko puolitettuna2910g2573kcal214.8g193g98.1g13.8g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258