Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 225g171kcal4.2g34.7g0.5g2.3g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 225g311kcal42.2g0g15.8g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g39g8kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g4.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)141g85kcal1.4g6.3g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1309g1158kcal96.4g86.6g44g6.4g
Valittu annoskoko655g579kcal48.2g43.3g22g3.2g
Annoskoko puolitettuna327g290kcal24.1g21.7g11g1.6g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258