Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 2403g1821kcal44.9g370.6g4.8g24g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 2403g3318kcal450.6g0g168.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g421g85kcal2.5g16g1.3g5.9g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.7g0.4g3.1g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g45g1.4kcal0g0.5g0.5g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1502g901kcal15g67.6g60.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13968g12351kcal1030.6g926.8g470.6g66g
Valittu annoskoko6984g6176kcal515.3g463.4g235.3g33g
Annoskoko puolitettuna3492g3088kcal257.7g231.7g117.7g16.5g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258