Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 250g190kcal4.7g38.6g0.5g2.5g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 250g346kcal46.9g0g17.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g44g8.9kcal0.3g1.7g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g4.7g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)157g94kcal1.6g7g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1455g1287kcal107.4g96.4g48.8g6.8g
Valittu annoskoko728g643kcal53.7g48.2g24.4g3.4g
Annoskoko puolitettuna364g322kcal26.9g24.1g12.2g1.7g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258