Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 2804g2124kcal52.4g432.3g5.6g28g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 2804g3872kcal525.7g0g196.3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g491g100kcal2.9g18.6g1.5g6.9g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Suola, annos 3g35g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g53g1.6kcal0g0.5g0.5g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)1752g1051kcal17.5g78.9g70.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16296g14410kcal1202.4g1080.8g548.8g77g
Valittu annoskoko8148g7205kcal601.2g540.4g274.4g38.5g
Annoskoko puolitettuna4074g3603kcal300.6g270.2g137.2g19.3g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258