Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 3200g2424kcal59.8g493.4g6.4g32g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 3200g4419kcal600g0g224g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g560g114kcal3.4g21.3g1.7g7.8g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g60g1.8kcal0g0.6g0.6g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)2000g1200kcal20g90g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18600g16447kcal1372.6g1233.6g626.4g87.8g
Valittu annoskoko9300g8224kcal686.3g616.8g313.2g43.9g
Annoskoko puolitettuna4650g4112kcal343.2g308.4g156.6g22g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258