Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 3204g2427kcal59.9g494.1g6.4g32g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 3204g4425kcal600.8g0g224.3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g561g114kcal3.4g21.3g1.7g7.9g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g60g1.8kcal0g0.6g0.6g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)2003g1202kcal20g90.1g80.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18624g16468kcal1374.4g1235.2g627.2g88g
Valittu annoskoko9312g8234kcal687.2g617.6g313.6g44g
Annoskoko puolitettuna4656g4117kcal343.6g308.8g156.8g22g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258