Peruna-jauhelihalaatikko kuokukermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl kuohukermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 400g552kcal75g0g28g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 400g303kcal7.5g61.7g0.8g4g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g70g14kcal0.4g2.7g0.2g1g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g7.5g0.2kcal0g0.1g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 250g825kcal5g7.5g87.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2325g3406kcal176.6g146.8g233.4g11g
Valittu annoskoko1163g1703kcal88.3g73.4g116.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna581g852kcal44.2g36.7g58.4g2.8g
Arvot/100g100g147kcal7.6g6.3g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251260