Tomaatti-basilikarisotto
Tarvikkeet:
1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.
Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.
Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
Hienonna sipuli.
Kuullota sipulia voissa.
Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).
Lisää valkoviini.
Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.
Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.
Sekoita koko ajan.
Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.
Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.
Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.
Lisää ne risottoon.
Mausta mustapippurilla
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa
Jannicaal