Porkkanakastike
Porkkanakastike
Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa
Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.
Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.
Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.
Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.
Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa
Carin