Katin Texas Style Chili
Esivalmistelut:
*Kalttaa kolme keskikokoista tomaattia, kuori ne, leikkaa kanta pois ja kuutioi.
*Silppua sipulit (3 keskikokoista tai 1,5 isoa) ja murskaa 4-5 valkosipulinkynttä.
*Leikkaa paprikat pieniksi paloiksi.
*Pieni jalapenoviipaleet.
Käytä isoa pannua, tästä tulee reipas satsi!
Paista ensin jauheliha kypsäksi oliiviöljyssä tai jos olet niin onnekas, että löydät jostakin pekonirasvaa, niin käytä sitä.
Siirrä jauheliha sivuun mutta jätä siitä erottunut neste pannulle.
Lisää pannulle sipuli ja valkosipulimurska ja paista niin kauan, että sipuli hiukan pehmenee mutta älä ruskista.
Lisää sitten mukaan paprikanpalat ja hetken päästä tomaattikuutiot, pavut liemineen ja tomaattimurska.
Anna kiehahtaa, ennen kuin lisäät jauhelihan.
Lisää noin 1 dl vettä, mikäli seos tuntuu liian tönköltä.
Mausta reippaasti lihaliemikuutiolla, suolalla, mustapippurirouheella, korianterilla ja (juusto) kuminalla.
Jos poltetta haluaa lisää, ripottele sekaan chilijauhetta tai tuoreita chilinpaloja.
Syvyyttä makuun saa HP Original-kastikkeella ja/tai Hunt's Hickory BBQ -kastikkeella.
Ja erittäin hyvin tähän sopii Chilikaupan Sauhu, eli chili-valkosipulitahna, jota itse lusikoin chiliin reippaat pari ruokalusikallista.
Tarjoa vaalean leivän (tai Karppisen) kanssa.
Halutessasi lisää tarjoiluvaiheessa chilin päälle creme fraichea ja sipulihakkelusta.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa
Sunnikka