Marokkolainen linssipata
Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.
Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.
Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.
Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.
Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.
Mausta suolalla.
Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.
Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.
kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.
Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.
Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.
Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.
Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.
Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa
Tuya