Seijan kevyempi Moussaka
Mausteita maun mukaan tai jauhelihakastikkeeseen : 1 tl oreganoa, 1 tl basilikaa, 1 tl minttua, 1 tl kanelia ja hieman suolaa.
Valkokastikkeeseen: 1tl aromisuolaa ja tl kanelia
Sain tämän maninion ohjeen Kyproslaiselta kokilta ja muokkasin ohjeen kevyemmäksi.
Moussaka
Pilko munakoisot siivuksi ja levitä ne laakealle alustalle.
Ripottele paloille hieman suolaa.
Anna munakoisosiivujen “hikoilla” puolituntia.
Näin poistuu munakoisosta kitkerä maku.
Kuori ja pilko siivuksi loput kasvikset.
Voitele vuoka ja lado kerroksittain ensin perunat, sitten munakoiso ja päällimmäiseksi kesäkurpitsa ja paprika.
Sitten valmistetaan jauhelihakastike:
Sipulit kuullotetaan pannussa.
Sitten ruskistetaan liha ja lopuksi lisätään tomattipyree, valkosipulitomaatimurska ja mausteet.
Halutessaan voi lisätä joukkoon pari desiä valkoviiniä ( ei ole huomioitu ohjeen aineksissa)
Valkokastike: Sulata 50 grammaa voita tai margariiniä ja lisää jauhot ja sekoita.
Sitten lisää hyvin vatkaten maito.
Keihauta kastike.
Lisää mausteeksi aromisuolaa ja kanelia.
Sitten lisää Parmesan juustoraastetta 20 grammaa koko ajan sekoittaen . Ota kattila pois levyltä.
Lisää kaksi kanamunaa hyvin vatkaten ja sitten onkin kastike valmis.
Kaada jauhelihakastiketta perunoiden, munakoisojen ja kurpitsojen päälle vuokaan ja päällimmäiseksi valkokastike.
Ripottele päälle hieman parmesan juustoa.
Paista 180 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea n.50 minuuttia meidän uunissa.
Huom .vaihdoin annoskoon kuuteen , koska huomasin , että valmistettaessa haihtuu nesteitä eli yksi reilu annos 400 grammaa moussakaa on 388 kaloria = 100 grammassa 122 kcal
Kavyttä hyvää ja terveellistä ruokaa siltikin!
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 559 grammaa
Seijasisko58