Kreikkalainen lihamureke
Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.
Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.
Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.
Kaada seos isoon kulhoon.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.
Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.
Sekoita ainekset hyvin.
Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.
Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.
Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.
Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.
Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa
Hmr4