Suppilovahveropiirakka by Sodexo
Sienitäyte
150g suppiksia
250g sipulia
125g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
2 tl soijakastiketta
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1,5 tl timjamia
0.5 dl hienonnettua persiljaa
voiteluun kananmunaa
Taikina
125 g maitorahkaa
125g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinajuhetta
1. Taputtele taikina vuoan (läpimitaltaan 24 cm) pohjaan ja reunoille
2. Hienonna sienet ja sipulit.
Ruskista ne voissa ja anna jäähtyä.
Sekoita rahkaan jäähtynyt sienisipuliseos ja muut aineet.
Kaada täyte vuokaan.
Kauli loppu taikinasta levy ja leikkaa siitä nauhoja piirakan päälle.
Voitele taikinanauhat munalla.
3. Paista piirakka uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 25 min tai kunnes on kypsä.
Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 932 grammaa
Aino64