Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g400g81kcal2.4g15.2g1.2g5.6g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha320g531kcal60.8g0g32g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)8.8g25kcal0.8g1.6g1.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk112g44kcal1.9g8.5g0.1g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2176g1509kcal137.6g79g70.8g32.8g
Valittu annoskoko1088g754kcal68.8g39.5g35.4g16.4g
Annoskoko puolitettuna544g377kcal34.4g19.8g17.7g8.2g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=262421